Want your
own Fotopage?








 
niza's FotoPage (I LOVE BEADS)"menerima tempahan jahit manik"

By: niza hanif

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 11-Mar-2010 07:28 Email | Share | Bookmark
MANIK TABUR.. PENATNYER...

 
 
 
Baca tajuk pon dah penat kan, belum jait lg tu...
kali ni adalah baju saya sendiri. Dlm koleksi saya, belum ade baju sendiri yg dijahit manik tabur, so teringin gak kan, asyik jahit utk org je, nk gak try manik tabur di baju sendiri..
baju ni ada sejarah tau, dimana kali pertama terpandang baju ni tatkala berwindow shopping di GIANT ipoh (bulan pose), hati terus tertarik, terpikat, terpesona dan mcm2 terrr lg...
bj ni dijual di tepi food court dlm giant tu...
Mula2 just jeling2 saje dr jauh, smbil berniat utk pi belek2 lps habis beli brg.. sekali dah buzy sgt memilin dan membeli brg, dgn nk layan anak2 nyer lg, terus terlupa pasal baju ni. balik umah dok teringat je kat baju ni... dok sebut2 gak kt hubby nk pi cari kain design mcm baju ni. dpt tempah pon jadila..

akhirnya sebulan berhari raya pon tamat... n singgah la semua ke GIANT utk usha2 brg spt biasa. dan sungguh tak sangka,baju yg di idam2kan masih tergantung di booth kecil itu. pi la belek2... suka sgt dgn corak kainnyer, bertanah putih dan dipenuhi dgn bungan2 rose yg mekar (mcm vantage lak..hehehe)... yg paling kusuka, ianyanya baju kurung pahang. sempat gak sembang dgn makcik yg jual baju ni, katanya baju yg ni xde sapa nk beli, sbb saiz XS (itu saiz saya )... apa lg, dgn gembiranya hati, saya pon membeli lah baju itu dgn dorongan dan sokongan dr hubby..hehehe
n sgt happy apabila try baju tu kat umah, mmg kena dan pdn dgn badan saya....
hehehe

ini gmbr baju tersebut..






Quote:
Juju~terima kasih kembali . Thank you juju sbb sudi visit sini..
Sheikh~thank you sheikh.. saya suka masuk blog awak tau..
zaimanik~thank you zai, tak sangka zai sudi masuk sini. tu la, rasa nk juling mata jahit manik tabur tu, mmg rasa nk quit tau. tp xjd sbb nk pakai bj tu, kena la gak siapkan..
Ija Shariza~yup, yg penting kemas... anyway, tq sbb sudi singgah cni yer...




View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4008229.ip-198-27-68.net